Top 5 osvjezavajucih trendova duge brade

Kreirajte svoj dnevni ritual kao iz barbershopa

Njega kose, umjetnost dostupna svima!

Vjerojatno ste čuli za nanošenje slojeva za njegu kože, tehniku ​​inspiriranu japanskim brijačim ritualima ljepote koja slaže proizvode određenim redoslijedom kako bi se kombinirali i maksimizirali njihovi učinci. Pa zašto bi se vaša kosa zadovoljila brzim šamponiranjem i oblikovanjem? I oni zaslužuju malo vremena!

Što je Brijači ritual?

Ako zamišljate figure u togama kako mašu kaduljom dok plešu oko vatre, niste baš tamo! Barbershop Ritual je jednostavna ideja brige o sebi, odvajanja vremena i darivanja svetog trenutka dajući mu prostor koji mu je potreban u užurbanoj svakodnevici. Nije ni čudo što se ova ideja vratila punom snagom zahvaljujući “Saho”, ritualu lica iz Japana, zemlje u kojoj je pravljenje preciznih gestikulacija način života.

Umijeće njege vaše kose

Rutina, ritual, koraci… nekoliko riječi koje izražavaju istu ideju: kombiniranje gesti i proizvoda određenim redoslijedom i s određenom pravilnošću. Barbershop ritual ili umjetnost njege kose rođen je 1957. godine u umu Renéa Furterera. Tada su žene i muškarci vrlo redovito išle frizerima; za neke čak tjedno. Kod kuće su samo četkale kosu prije spavanja (sjetite se frizera naših baka!).

Međutim, kada je René Furterer stvorio svoju prvu liniju proizvoda, nije se zadovoljio ponudom formula namijenjenih čišćenju vlasišta. Stvorio je protokole primjene povezane s njima, koji su poslužili kao osnova za obuku velikih ličnosti njege kose, poput sestara Carita ili Alexandrea de Parisa. Njegov brijači ritual temelji se na trojstvu Pripremi/Operi/Počasti. Jednostavna, ali strukturna ideja – revolucionarna u svoje vrijeme – koja povezuje gestu sa svakim proizvodom. Zahvaljujući njemu, te su profesionalne tajne podijelili sa što više ljudi, tako da je barbershop ritual friziranja postao navika, a ne privilegija.