1134002 yogaSpot Standard LandScape scaled

Kako se riješiti stresa ritualom brijanja

Kako se rijesiti stresa ritualom brijanja

Je li vam život stresniji nego inače? Osjećate li se pomalo frustrirano, bespomoćno ili nemoćno? Možda je vrijeme da mokro brijanje podignete na višu razinu kako biste se lakše izborili s tim osjećajima.

Prednosti pretvaranja mokrog brijanja u rutinu/ritual

Svijet može biti zastrašujuće mjesto, posebno ovih dana. Ali možete zadržati kontrolu nad barem dijelovima toga poduzimajući korake da smirite i centrirate svoj um. Jedan od načina da to učinite je stvoriti rutinu ili ritual.

Zamislite to kao oblik sabranosti, meditacije ili koncentracije kako biste se uvježbali u emocionalno mirno, opušteno stanje. Da biste to postigli, morate imati na umu dvije glavne stvari:

Čini se da je opušteno brijanje zrelo za stvaranje rutine ili rituala.

1658226418 413 Kako se rijesiti stresa ritualom brijanja

Ritual brijanja

Ovo nije nova ideja. Leisureguy je raspravljao o sličnoj ideji 2006. Usporedio ju je s japanskom ceremonijom čaja:

“Posebna soba – provjerite
Poseban način odijevanja – karo
Kontemplativno, neužurbano razmišljanje – provjerite
Čistoća i red – kontrola
Vježbanje tehnike zahtijeva fokusiranu pažnju (aka flow) – kontrolu
Korištenje posebnih alata, često starih – provjerite
I funkcionalni i estetski alati – provjerite
Obustava brbljanja uma, kritičkih prosudbi – provjerite
Osjetila – vid, sluh, dodir, njuh – potpuno uključena – provjera
Tjelesno uživanje u izvorima topline – provjerite
Opažanje i uživanje u mirisima tople vode – kontrola
Određeni redoslijed koraka – provjeriti
Specifična struktura za cijelo iskustvo, ponavlja se svaki put – provjerite”

Ni ovdje nećemo raditi “brzinsko trčanje” – hoćemo potreba tih 20 minuta. Predlažem da obavite “staru školu” ležernog mokrog brijanja britvom s jednom oštricom i kremom za pjenu ili sapunom s četkom (ali ako iz nekog razloga ne želite ići full tilt boogie, i to je u redu). Ovdje je pregled mog predloženog “pažljivog, opuštajućeg brijanja.” Sponzorirane veze

1. Sastavite elemente za brijanje

Odvojite trenutak i prikupite sve stvari koje će vam trebati za brijanje. Pretpostavljam da su sve te stvari u vašoj kupaonici; dovoljno ih je imati lako i udobno nadohvat ruke.

 • Sapun/sredstvo za čišćenje ruku
 • Sapun/sredstvo za čišćenje lica
 • Suhi, čisti ručnik (po izboru: krpa za pranje ili četka za čišćenje)
 • Sapun ili krema za brijanje
 • Četka za brijanje (opcionalno: šalica, šalica ili zdjelica od pjene)
 • Britva i oštrica
 • Lojf poslije brijanja (po izboru: tonik za čišćenje)

2. Operite ruke

Odvojite 20-30 sekundi da temeljito operete i isperete ruke. Čisto lice neophodno je za dobro brijanje. Ali za pranje lica morate koristiti čiste ruke. Ako želite puno više detalja o “zašto” i “kako”, pročitajte Perite ruke (desno) za bolje brijanje.

3. Operite se i isperite lice

Kako se rijesiti stresa ritualom brijanja

Liječnici kažu da može potrajati i do tri minute da pravilno očistite i hidratizirate lice prije brijanja. Ali važna stvar je ovdje koristite sredstvo za čišćenje koje je posebno napravljeno za lice (Pogledajte Koje je najbolje sredstvo za pranje lica prije brijanja za neke predložene proizvode?). Na vama je hoćete li njime čistiti lice rukama, krpom ili posebnim alatom. Ja osobno najbolje rezultate postižem s električnom četkom za čišćenje. Pročitajte alate za čišćenje lica za bolji tretman prije brijanja i manje uraslih dlačica?

4. Pjenjenje

Stavite čep u sudoper i napunite ga toplom vodom. Umočite četku u vodu i pustite da voda natopi dlačice četke. Koliko ćete dugo namakati ovisi djelomično o vrsti dlake koju vaša četka ima: dlaka jazavca i sintetička dlaka možda neće trebati puno vremena, dok dlaka vepra ili konja može zahtijevati nešto više. Morat ćete malo eksperimentirati kako biste pronašli vrijeme koje najbolje odgovara vama i četkici koju koristite. Započnite s minutnim namakanjem i prilagodite ga u skladu s tim.

Nakon namakanja, uhvatite dršku četke i držite je s kosom prema dolje i ručkom prema gore. Drugom rukom prijeđite palcem i kažiprstom preko kose kao da signalizirate “ovo je savršeno” i nježno je stisnite. Gdje ono što radite na kistu ovisi o vrsti kista: većinu kistova treba gnječiti bliže vrhovima; Četke za jazavce ili druge četke s relativno dugom visinom možda ćete morati gurnuti malo niže prema dršci (ali ne više od sredine visine). Čini mi se da je širina prsta niže od vrhova slatka točka za mnoge moje kistove.

Kada se pritisne, vrhovi četkice se zatvaraju. Odolite iskušenju da protresete četku kako bi kosa “procvjetala”. Ako želite malo više informacija o ovoj tehnici, pogledajte Kako svaki put zadržati “savršenu” količinu vode u četkici za brijanje – uz video.

Ako četkicu punite iz tube kreme za brijanje, lagano nanesite količinu veličine badema na čekinje četkice. Ako stavljate sapun ili kremu za brijanje iz kade, zavrtite četku u kadi (gurnite prema dolje malo) za punjenje četke: ovo može potrajati 5 do 30 sekundi, ovisno o sadržaju minerala u vodi i vrsti čekinja koje koristi četka za brijanje. Vrtite četkicu dovoljno dugo da malo proizvoda nanesete na četkicu – tražite više od same pjene.

Sada kada je kist napunjen, imate izbor stvoriti pjenu izravno na licu ili u posudi poput šalice ili šalice, a zatim je nanijeti na lice.

Počnite kružnim pokretima masirati četku u zdjelu ili na lice, pritišćući četku prema dolje malo. Neki zagovaraju korištenje slikarstva vs. kružno kretanje, ali počnimo s kružnim kretanjem. Masirajte oko 30 sekundi. Ako pjena izgleda suho i bez sjaja, umočite vrhove četke u vodu i ponovite.

Može potrajati nekoliko minuta dok se četka ne zapjeni do pravilne konzistencije, ovisno o vrsti četke, vrsti proizvoda koji se koristi i sadržaju minerala u vodi. Bilo da gradite u zdjeli ili na licu, tražite sjajnu, pomalo “tekuću” konzistenciju (tekućiju od one koja bi mogla izaći iz limenke ili tube bez četkica) s mekim “vrhovima” (poput tijesta za kolače ) bez ikakvih mjehurića.

Dok ste već kod toga, uživajte u mirisu vodice poslije brijanja. Obratite pozornost na to. Osjetiti to na koži.

pjena

5. Prvi prolaz brijanja

Pod pretpostavkom da koristite jednu oštricu bez uloška (tj. klasični brijač s dvostrukom oštricom ili brijač s jednom oštricom kao što je “Injector”), prislonite glavu aparata za brijanje na obraz i polako ljuljajte brijač prema dolje dok se ne naoštri. ne namjestite oštricu čvrsto. dođe u dodir s kožom, zatim idite još malo. Zatim učvrstite zapešća i brijte se ravno prema dolje, bez obzira na “zrnatost” dlačica. Kut između ruba oštrice i kože trebao bi biti negdje između 30 i 45 stupnjeva: brijanje bi trebalo biti ugodno i vruće. Ako vam je neugodno brijati se “od sjevera prema jugu”, pokušajte brijati više prema “zrnu”.

Podijelite područje koje želite obrijati na najravnije dijelove. Napravite kraće poteze na zakrivljenim područjima (poput brade). Isperite oštricu između segmenata kako biste uvijek imali “čistu” oštricu na svakom dijelu.

Ne brinite o tome hoćete li doći do posljednjeg pramena kose ili prijeći preko istog mjesta stalno iznova tijekom prolaska: vaš cilj je smanjiti strništa, br ukloniti to.

Glavna poanta je usredotočiti se na ono što radite. Brijte se učinkovito, ali ne brzo i pokušajte da vas ne ometaju. Ako vam misli odlutaju, nemojte se kritizirati: samo zastanite na trenutak kako biste “resetirali” misli natrag na tehniku ​​brijanja i nastavite.

6. Drugi prolaz

Nakon završetka prvog prolaza, kratko isperite kako bi koža ostala hidratizirana (to možete učiniti sapunastom vodom iz umivaonika: ne brinite hoćete li trebati “svježu” vodu), zatim ponovno nasapunajte za druge prolaze. Ne samo da biste trebali imati puno pjene u četkici od već obavljenog opterećenja, već i zato što je pjena imala vremena za “nagađanje”, vjerojatno će biti učinkovitija i hidratizirana, čak i ako sloj pjene na koži izgleda malo tanji .

Ovaj prolaz dodatno smanjuje čekinje brijanjem “jug-sjever” ili “poprečno” (ovisno o vašim željama).

Ali opet, važno je usredotočiti se na ono što radite. Usredotočite se na tehniku ​​brijanja i trenutno okruženje. Ako vas omesti, to je u redu! Samo recite sebi “smeten sam” i usredotočite se na svoje brijanje. Osjetite temperaturu pjene na svojoj koži. Primijetite miris pjene. Poslušajte zvuk koji proizvodi britva. Cijenite trag britve kroz pjenu.

1658226420 701 Kako se rijesiti stresa ritualom brijanja

7. Treći odlomak

Ako želite temeljito isprati brijanje, nasapunajte i napravite treći prolaz: ili “protiv zrna” ili – ako vaša koža ne može podnijeti brijanje protiv zrna – poprečno iz smjera suprotnog od prethodnog prolaza.

Usredotočite se – sada nije vrijeme da odustanete od rituala brijanja.

8. Isperite, nanesite i dotjerajte (ako je potrebno)

Nakon završetka posljednjeg prolaza, kratko isperite i zatim provjerite jeste li propustili koju mrlju. Ako je tako, istisnite malo pjene iz četke, nanesite je rukom na ta područja i obrijte se ili pufom ili lukom. učini to jednom: ako i dalje osjećate da ste propustili neku točku, to je u redu, pustite to na sljedećem brijanju. Ponovljene radnje “dodirni i reži” vjerojatno će učiniti više štete nego koristi.

Bitno je usredotočiti se na ovaj dio brijanja.

9. Završno ispiranje (opcionalno brisanje)

OK, sada ispraznite sudoper i očistite ga toplo voda: rukama ili čistom vlažnom krpom temeljito isperite obrijano područje. Obratite pozornost na mala područja (kao što su ispod nosa ili ušiju) koja bi mogla skrivati ​​pjenu.

Volim napraviti korak dalje tako da namočim pamučni jastučić u dobar tonik i također utapkam to područje. Mogli biste se iznenaditi što jastučić pokupi: ako ste skloni uraslim dlačicama ili onim sitnim bijelim prištićima nakon brijanja, to bi moglo biti malo ostataka pjene koji začepljuju pore vaše kože.

10. Nanošenje vode nakon brijanja

Sada isperite hladnom vodom: nije potrebno vlažiti kožu, ali je održavajte vlažnom. Sada nanesite malo svog omiljenog losiona poslije brijanja. Održavanje vlažnosti kože omogućit će vam da ravnomjernije nanesete vodicu poslije brijanja (a možda vam neće trebati toliko).

11. Čišćenje prostora

Možda ste gotovi s brijanjem, ali niste gotovi s ritualom. “Tretirajte područje” ispiranjem britvice i četke i čišćenjem preostalih dlačica ili ostataka pjene iz sudopera. Stavite stvari ili ih maknite s puta da se osuše i napravite mjesta za sljedeću osobu koja želi koristiti to područje.

Završili ste s mirnim i pažljivim ritualom brijanja. I vjerojatno ste proveli oko 20 minuta radeći ovo, umirujući i umirujući svoj um u tom procesu.

Druge stvari koje možete učiniti s pažljivim brijanjem

1658226420 84 Kako se rijesiti stresa ritualom brijanja

Možda postoji još nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste poboljšali svoj ritual pažljivog brijanja. Neki smatraju da je pozadinska glazba korisna – iako bih ja predložio korištenje instrumentalne glazbe umjesto pjevanja kako biste smanjili mogućnost ometanja.

Još jedna stvar koju morate imati na umu je da koristite svoj omiljeni miris s proizvodima za brijanje. Bilo da je kolonjska, citrusna, cvjetna ili nešto drugo, korištenje nečega što je ugodno će vam pomoći.

Učinak nekih eteričnih ulja

1658226421 1 Kako se rijesiti stresa ritualom brijanja

[Note: Amazon, OneBlade, PAA, and West Coast Shaving links are affiliate.]

Upotreba eteričnih ulja u proizvodima za brijanje povezana je s mirisom. Kaže se da neka eterična ulja imaju dobrobiti koje bi vam mogle biti od koristi. Na primjer, neki od uobičajenih proizvoda za brijanje uključuju:

 • Lavanda ima izvrsnu reputaciju za smanjenje stresa i poticanje opuštanja. Ponovno provjeri:
 • Ruža također ima umirujuća svojstva. Pogledaj:
 • Poznato je da ulje čajevca inhibira bakterije i bori se protiv infekcija. Čini se da postoje i neki dokazi o antivirusnim svojstvima (iako to zahtijeva daljnja istraživanja. Pogledajte Što je ulje čajevca i zašto ga ima u mojoj brijači?).
 • Paprena metvica ima antivirusna svojstva (postoje neki dokazi koji upućuju na to da ih ima i eukaliptus). Evo nekih proizvoda za brijanje od peperminta:

[the_ad id=”196136″]

Iako koncentracija ovih ulja u proizvodu za brijanje možda neće pomoći u ubijanju najnovije “bube”, ne može niti štetiti. 🙂 Inače, virusi ionako teško žive od sapuna.

Druge antivirusne strategije?

Inače, virusi se teško hrane sapunima.

Ultraljubičasto (UV) svjetlo može dezinficirati hardver poput brijača. Jedan poseban uređaj, Blew, posebno je napravljen za sušenje i dezinfekciju britvica, tako da možete iskoristiti prednosti produljenja vijeka trajanja vaše oštrice uz ubijanje insekata. Zapravo koristim Blew jedinicu već nekoliko mjeseci i čini se da dobro radi.

1658226422 658 Kako se rijesiti stresa ritualom brijanja

Zaključak

Mnogo je više konfuzije, stresa i neizvjesnosti u današnjem svijetu. Stoga ima smisla brinuti se o sebi i učiniti sve što možete kako biste zaštitili svoje zdravlje i emocionalno i fizički. Držanje rutine koju imate pod kontrolom i svijest o procesu može vam pomoći da se nosite sa životom danas.

Koje stvari radite dok se brijete kako biste se usredotočili i opustili? Ostavite komentar kako bi drugi mogli imati koristi!

Je li vam ovaj članak bio od pomoći? Molimo podijelite ovo s drugima.